12.08.2024

Etsy Nedir?

Etsy, Amerika Birleşik Devletleri New York Brooklyn’de 2005’te Chris Maguire, Robert Kalin ve Haim Schoppik tarafından kuruldu ve milyonlarca kullanıcısı bulunmaktadır.

Etsy Nedir?

Etsy Nedir ?

Etsy, Amerika Birleşik Devletleri New York Brooklyn’de 2005’te Chris Maguire, Robert Kalin ve Haim Schoppik tarafından kuruldu ve milyonlarca kullanıcısı bulunmaktadır. Şu anda başta ABD, İngiltere, Kanada, Almanya, Fransa, Avustralya olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine satış yapma fırsatı sunuyor. Etsy, özellikle el yapımı ürünler, vintage ürünler ve küçük işletmeler tarafından satılan ürünlerin satıldığı bir e-ticaret platformudur.. Dolayısıyla kullanıcılara vintage koleksiyonlardan el yapımı ürünlere kadar çeşitli seçenekleri satın alma fırsatı sunuyor.

Böylelikle satıcıların sevdikleri şeylerden para kazanmasına, alıcıların da her web sitesinde olmayan, zevklerine hitap eden parçaları satın almasına imkan tanıyor. Etsy için Similarweb Kasım 2023 verilerine bakıldığında, şu anda aylık 479.5 milyon ziyaretçisi olmakla birlikte, 8 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya sahip olduğu görülüyor. Ayrıca, ziyaretçilerin %50’sinden fazlasının Amerika’dan girdiği görülürken, çoğunluğu sırasıyla İngiltere, Kanada, Almanya ve Avusturya takip ediyor.Yurt dışı satış için ideal bir online mağazadır.

Etsy, kullanıcıların ürünlerini yurt dışına satış için kullanabilecekleri bir platform sunar ve satışlardan komisyon alır. Etsy, kullanıcıların el yapımı ürünler, antika ürünler ve küçük işletmeler tarafından üretilen ürünleri satın alabileceği bir yerdir. Özellikle, el yapımı ürünler, vintage ürünler ve küçük işletmeler tarafından üretilen ürünler için popülerdir.