12.08.2024

Yurt Dışı Kargo

Uluslararası nakliye, malların veya kargonun uluslararası sınırlar boyunca taşınması ve farklı bir ülkede amaçlanan varış yerine teslim edilmesi sürecini ifade eder. Bu nakliye türü, küresel ticaret ve ürünlerin ülkeler arasındaki hareketi için gereklidir. Uluslararası nakliye, karmaşık bir dizi lojistik süreci ve gidilen ülkeye göre değişebilen kurallar içerir fakat OLEX olarak bütün bunları sizin yerinize biz hallediyoruz ve sizi bütün karmaşıklıktan kurtarıyoruz.

Yurt Dışı Kargo

Uluslararası nakliye (Yurt Dışı Kargo), malların veya kargonun uluslararası sınırlar boyunca taşınması ve farklı bir ülkede amaçlanan varış yerine teslim edilmesi sürecini ifade eder. Bu nakliye türü, küresel ticaret ve ürünlerin ülkeler arasındaki hareketi için gereklidir. Uluslararası nakliye, karmaşık bir dizi lojistik süreci ve gidilen ülkeye göre değişebilen kurallar içerir fakat OLEX olarak bütün bunları sizin yerinize biz hallediyoruz ve sizi bütün karmaşıklıktan kurtarıyoruz. Uluslararası taşımacılık aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli ulaşım modelleri aracılığıyla gerçekleştirilebilir:

Deniz Taşımacılığı: Bu, uluslararası taşımacılık için en yaygın yöntemlerden biridir. Ürünler, nakliye konteynerlerine yüklenir ve kargo gemilerinde taşınır.

Hava Taşımacılığı: Hava taşımacılığı daha hızlıdır ancak genellikle okyanus taşımacılığından daha yüksek fiyatlıdır. Genellikle yüksek değerli veya zamana duyarlı kargolar için kullanılır.

Kara Taşımacılığı: Karayolu veya demiryolu ile nakliye genellikle malların bir kıta veya bölge içinde taşınması için kullanılır. Kamyonlar, trenler ve diğer kara taşımacılığı yöntemleri bu amaçla kullanılır.

Multimodal Taşımacılık: Bazı gönderiler hem deniz hemde kara taşımacılığı gibi taşıma yöntemlerinin bir kombinasyonunu içerebilir. Bu, multimodal veya intermodal nakliye olarak adlandırılır.

Ekspres Taşımacılık: Daha küçük, zamana duyarlı paketler için yapılan uluslararası taşımacılık yöntemidir.

Olex olarak sizlere gümrük işlemleri de dahil olmak üzere, ürünlerinizi teslim aldığımız andan teslim ettiğimiz ana kadar tüm nakliye sürecini koordine etme ve yönetme konusunda sizlere yardımcı oluyoruz ve sizlerin tek panel üstünden lojistik süreçlerinizi hızlı, güvenli ve uygun olarak yönetmenizie olanak sağlıyoruz.

Uluslararası nakliyenin birçok farklı kuralları vardır:

Gümrük Belgeleri: İlgili ülkelerin düzenlemelerine uymak için ihracat ve ithalat belgeleri hazırlanmalı ve sunulmalıdır.

Gümrük Vergileri ve Harçlar: Gecikmeleri veya yasal sorunları önlemek için gerekli harç ve vergileri hesaplamak ve ödemek çok önemlidir.

Incoterms: Uluslararası kabul görmüş Incoterms'in (Uluslararası Ticari Terimler) kullanılması, alıcı ve satıcıların nakliye, sigorta ve risk açısından sorumluluklarının tanımlanmasına yardımcı olur.

Kargo Paketleme: Malların nakliye sırasında korunması için uygun ambalajlama çok önemlidir. Farklı mallar farklı ambalajlama hususları gerektirir.

Sigorta: Genellikle taşıma sırasında hasar, kayıp veya hırsızlığa karşı koruma sağlamak için kargo sigortası yapılması önemlidir.

Yönetmelikler ve Kısıtlamalar: Farklı ülkelerin, malların ithalatı ve ihracatı konusunda uyulması gereken kendi düzenlemeleri ve kısıtlamaları vardır.

Nakliye Maliyetleri: Nakliye maliyetleri taşıma şekline, mesafeye ve kargonun niteliğine bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir.